< Event design

Exact Live!

In 2015 hebben we al wat zaken aangepakt voor Exact Live, maar dat waren nog meer aanpassingen van onderdelen en in die zin rechtstreekse opdrachten vanuit de organiserende partij. Eind 2015 zijn we benaderd voor de editie van 2016 om dit event van de ground up neer te zetten en om daar een nieuw vlekkenplan en concept voor te verzinnen.

 

7500m2 event inrichting en 5000 bezoekers vergt echter wel enige overweging...

 

Nadat we de in te vullen ruimte hadden gedefinieerd zijn we gaan kijken naar publieks stromen, de algemene invulling in deze losse area's en hoe deze zich in de ruimte zouden verhouden. In 2016 hebben we gekozen voor een lange as zoals een boulevard die door een stad heenloopt. Deze as leid je langs alle pleinen en komt uit op de grote plenaire zaal.

 

In 2017 hebben we dit enigszins aangepast.

Allereerst moest er in het midden een High Tech plein komen waar men de nieuwste innovaties kon vinden. De boulevard opzet had echter wel zijn nut bewezen in 2016, dus we hebben dit principe wel overeind gehouden. Het Tech plein is er vervolgens als een soort midden zône ingelegd en de boulevard liep er nu omheen als een soort van reusachtige rotonde.

 

Daarnaast was het evenement ook verplaatst naar een 2 grotere hallen. Enige probleem was, dat de grootste ruimte, waar je de mensen binnen wilt laten komen, zich achterin bevond. We moesten dus een doorgang verzinnen door de plenaire zaal heen om het publiek naar deze ruimte te krijgen en weer terug. Alhoewel hier hele mooie ideeën voor zijn verzonnen, tot en met een beweegbare catwalk met projecties aan toe, is het uiteindelijk uitgekomen op een rondgang om de zaal heen. De kosten moeten ook in de gaten worden gehouden.

 

Wat het dit jaar gaat worden is nog niet bekend, wie weet mogen wij weer meedenken!

 

info@gengdesign.nl

Copyright 2018